torsdag 12 juni 2014

I fredags firade vi 10 år!


I tio år har Krisjouren för unga verkat för att öka välbefinnandet bland ungdomar, unga vuxna och deras familjer samt för att förhindra ensamhet och utslagning.
 
Allt startade på initiativ av en mamma vars dotter begick självmord. Genom mammans sorgearbete och önskan att hjälpa andra ungdomar grundades HelsingforsMissions Nuorten Kriisipiste med målsättningen att erbjuda unga och unga vuxna lättåtkomlig samtalshjälp i ett tidigt skede. Eftersom det är av ytterst stor vikt är att bli betjänad på sitt eget modersmål grundades så småningom Krisjouren för unga för att svara på den svenskspråkiga målgruppens behov.

Under sina tio verksamhetsår har Krisjouren för unga redan nått ut till tusentals unga. Det årligen ökade antalet unga som besöker Krisjouren visar på att hjälpen verkligen behövs. För största delen räcker hjälpen och ingen fortsatt vård behövs. 

I fredags var det tioårskalas. Vi skrattade, mindes, sjöng och njöt av junisolens strålar. Tack till alla er som deltog på festen och gjorde den till en minnesvärd dag. Tack till Hilkka Olkinuora för ditt fina festtal. Tack till kören Let Us Be Frank för ert enastående uppträdande.

Framför allt tack till våra härliga unga för dessa tio år!!

Krisjouren för ungas team





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar