torsdag 9 augusti 2012

Bloggen


Krisjouren för unga började blogga på våren och bloggen har sökt sin röst. Vi har tagit upp tunga teman och lättare, vi har diskuterat och funderat, och många av våra klienter har bidragit med värdefulla inlägg från sina egna livssituationer. Nu står vi inför en ny termin och är ivriga på att fortsätta utvecklas.

Krisjouren för ungas huvuduppgift är att finnas till för ungdomar och unga vuxna som behöver någon att vända sig till i tider av ensamhet och trassel. Många tvekar – ”är det verkligen för mig?”, ”är mina svårigheter tillräckligt för att få komma?”. Bloggen är ett av de sätt vi använder för att gå ut med vårt budskap – vi finns till just för dig.

Den här hösten kommer vi än mer att anstränga oss för att öppna vår värld för dem som kan behöva oss, för någon som mår trassligt, för någon som har en vän som den är orolig för. Vi hoppas kunna erbjuda inblickar i en vardag som inte är fylld av glansbilder och illusioner, utan av levande människor som bor i riktiga liv. Liv som består av lyckliga och olyckliga stunder, djupa och ytliga känslor, tankar, åsikter, lidande och kärlek. Allt så underbart, så hemskt, så svårt och ibland så lekande lätt. Så annorlunda och så mycket mer levande är glansbilderna.

Men vi önskar också se kritiskt på situationen omkring oss, på möjligheten att bli hörd och sedd i ett välfärdssamhälle där byråkratin ibland skymmer sikten. Där de finaste tankarna gällande nystruktureringar snubblar och fastnar och kommer ut som urvattnade halvkompromisser som är besvärliga både för tillämparen och användaren.

Till dig som läser detta: Vad vill du läsa mer om i bloggen? Vill du fråga oss något? Vill du berätta om dina egna upplevelser, kanske anonymt? Kommentera här i bloggen, eller kontakta oss på krisjouren@helsinkimissio.fi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar